Все още не е ясно дали тестването на учениците за Covid-19

...
Все още не е ясно дали тестването на учениците за Covid-19
Коментари Харесай

На училище от понеделник - със или без тест за коронавирус

Все още не е ясно  дали тестването на учениците за Covid-19 в клас ще продължи, или от понеделник децата ще учат присъствено без условия

По-рано през седмицата просветителният министър Николай Денков разгласи неведнъж, че до дни тестването би трябвало да бъде отстранено и че по тематиката ще бъде изпратено писмо до Министерството на здравеопазването, в чиито пълномощия е възможната анулация на тестването.

До момента обаче вести от здравното ведомство няма, а  родители, учители и учебни шефове се питат трескаво по какъв начин ще стартира първият образователен час в понеделник  - със или без тестване за ковид. 

В рамките на актуалната седмица просветителният министър неведнъж изрази безапелационната си позиция за отпадане на ограничаващите ограничения в учебните заведения, измежду които и е тестването на учениците. Решението за тестванията обаче би трябвало да пристигна не от Министерството на образованието, а от здравното министерство, подсети Денков. 

От  Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " считат, че освен тестването, само че и маските и зелените документи в учебната мрежа би трябвало да бъдат отстранени

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР